mask
Home / Loopbaanflexibiliteit / Waarom loopbaanflexibiliteit?

Wilt u als organisatie een vooruitstrevend personeelsbeleid? Doe dan mee!

Neem deel! Download factsheet

Waarom loopbaanflexibiliteit?

Om echt te veranderen, is een paradigma shift nodig. Een totaal andere kijk op werk en leven, want:

Er zijn veel barrières in cultuur en praktische mogelijkheden. Deze vormen zich zowel in de gedachten van individuele medewerkers, organisaties/leidinggevenden als bij overheid en sociale partners. Het ter discussie stellen van bovenstaande punten en andere oplossingen vinden, kan volgens ons alleen door een totaal andere denkwijze over werk. We noemen dit loopbaanflexibiliteit. Loopbaanflexibiliteit wordt de ‘new normal’.

 

Stand van zaken

Na onderzoek bij verschillende organisaties betreffende loopbaanflexibiliteit, merkten we dat dit onderwerp nog 'een stap te ver' is. Daarom laten we dit onderwerp voor nu even rusten en staat deze informatieve website 'on hold'.

Blog

'Goodbye yellow brick road'

Josje Dikkers

De Zoza's zijn vrouwelijke bankiers en advocaten werkzaam aan de Zuidas in Amsterdam. Ze schrijven in hun boek vol verwondering over de masculiene, competitieve 'up-or-out' cultuur en het 'old boys network' aan de Zuidas. Iedereen die hier werkt, volgt hetzelfde gebaande pad, de 'yellow brick road' naar een topcarrière, mooie auto en dito huis.

Lees verder > Eerdere blogposts lezen

Laatste tweet