mask

Wilt u als organisatie een vooruitstrevend personeelsbeleid? Doe dan mee!

Neem deel! Download factsheet

Boundaryless career

Hiernaast is er nog de zogenaamde ‘boundaryless career’ (Arthur & Rousseau, 1996). In de 21ste eeuw volgen lang niet alle loopbanen meer het platgetreden pad van de lineaire vooruitgang. Dit geldt vooral voor de hoogopgeleide professionals die steeds vaker wisselen van werkgever, contract (veel Nederlandse moeders en vaders gaan part time werken zodra ze een gezin stichten), loondienstverband (er komen ook in Nederlands steeds meer ZZP’ers bij) of zelfs van beroep. Volgens Georgetown Law (2010) zijn er drie componenten die samen loopbaan flexibiliteit bepalen:

Uiteraard kan men in deze omschrijvingen ‘arbeidsmarkt’ vervangen door ‘werkgever’, ‘beroep’ etc.

 

 

 

Stand van zaken

Na onderzoek bij verschillende organisaties betreffende loopbaanflexibiliteit, merkten we dat dit onderwerp nog 'een stap te ver' is. Daarom laten we dit onderwerp voor nu even rusten en staat deze informatieve website 'on hold'.

Blog

'Goodbye yellow brick road'

Josje Dikkers

De Zoza's zijn vrouwelijke bankiers en advocaten werkzaam aan de Zuidas in Amsterdam. Ze schrijven in hun boek vol verwondering over de masculiene, competitieve 'up-or-out' cultuur en het 'old boys network' aan de Zuidas. Iedereen die hier werkt, volgt hetzelfde gebaande pad, de 'yellow brick road' naar een topcarrière, mooie auto en dito huis.

Lees verder > Eerdere blogposts lezen

Laatste tweet