mask
Home / Loopbaanflexibiliteit / Verschillende loopbaanpaden

Wilt u als organisatie een vooruitstrevend personeelsbeleid? Doe dan mee!

Neem deel! Download factsheet

Verschillende loopbaanpaden

In Nederland is nog weinig onderzoek gedaan naar flexibiliteit in loopbaanpaden. Hier wordt het begrip flexibele loopbaanpaden nader toegelicht vanuit de (nog beperkte) theorieën en concepten. Onderstaande omschrijving/definitie is van het Boston College.

Definitie:
Flexibiliteit in loopbaanpaden is een concept dat het feit erkent dat carrières in de 21e eeuw steeds vaker een variabele in plaats van een lineaire vooruitgang vertonen. Uit noodzaak of vanwege een persoonlijke keuze, kunnen individuen minder (intensief) gaan werken of de arbeidsmarkt verlaten voor een bepaalde periode ongeacht hun levensfase, om vervolgens volledig terug te willen of moeten komen op de arbeidsmarkt. De redenen van minder werken of tijdelijk stoppen kunnen variëren van opleiding tot zorg voor kinderen of mantelzorg. De flexibiliteit kan ook bestaan uit functieverandering of carrièreswitch.
Bron: Sloan Center on Aging & Work at Boston College, 2010


 

Stand van zaken

Na onderzoek bij verschillende organisaties betreffende loopbaanflexibiliteit, merkten we dat dit onderwerp nog 'een stap te ver' is. Daarom laten we dit onderwerp voor nu even rusten en staat deze informatieve website 'on hold'.

Blog

'Goodbye yellow brick road'

Josje Dikkers

De Zoza's zijn vrouwelijke bankiers en advocaten werkzaam aan de Zuidas in Amsterdam. Ze schrijven in hun boek vol verwondering over de masculiene, competitieve 'up-or-out' cultuur en het 'old boys network' aan de Zuidas. Iedereen die hier werkt, volgt hetzelfde gebaande pad, de 'yellow brick road' naar een topcarrière, mooie auto en dito huis.

Lees verder > Eerdere blogposts lezen

Laatste tweet