mask
Home / Loopbaanflexibiliteit

Wilt u als organisatie een vooruitstrevend personeelsbeleid? Doe dan mee!

Neem deel! Download factsheet

Loopbaanflexibiliteit

Loopbaanflexibiliteit is een fundamenteel andere kijk op werk en leven. Het vormt een belangrijke oplossing voor duurzame inzetbaarheid, doorstroming van (vrouwelijk) talent en langer doorwerken. We hebben het al enige tijd over langer doorwerken, doorstroming van vrouwen, dat vrouwen meer uren zouden moeten werken, dat mobiliteit en inzetbaarheid van medewerkers belangrijk is, dat er meer diversiteit nodig is in organisaties en dat herintreding in het arbeidsproces beter kan. Bij veel van deze thema’s is de vooruitgang minimaal.

Volgens ons komt dit omdat men de problemen binnen de beperkte huidige context benadert. We denken traditioneel en met een beperkte blik na over oplossingen. Zo divers als de mens is in haar levensloop, competenties en behoeften, zo rigide, lineair en vast wordt er door medewerkers, werkgevers en in systemen (CAO’s en wet- en regelgeving) over werk gedacht.

Om écht te veranderen is een paradigmashift nodig; een totaal andere kijk op werk en leven.


 

Stand van zaken

Na onderzoek bij verschillende organisaties betreffende loopbaanflexibiliteit, merkten we dat dit onderwerp nog 'een stap te ver' is. Daarom laten we dit onderwerp voor nu even rusten en staat deze informatieve website 'on hold'.

Blog

'Goodbye yellow brick road'

Josje Dikkers

De Zoza's zijn vrouwelijke bankiers en advocaten werkzaam aan de Zuidas in Amsterdam. Ze schrijven in hun boek vol verwondering over de masculiene, competitieve 'up-or-out' cultuur en het 'old boys network' aan de Zuidas. Iedereen die hier werkt, volgt hetzelfde gebaande pad, de 'yellow brick road' naar een topcarrière, mooie auto en dito huis.

Lees verder > Eerdere blogposts lezen

Laatste tweet