mask
Home / Initiatiefnemer / Edwin Brink

Wilt u als organisatie een vooruitstrevend personeelsbeleid? Doe dan mee!

Neem deel! Download factsheet

Edwin Brink

Ik draag graag bij aan meer authentieke en autonome arbeidsrelaties. Ik ben ervan overtuigd dat  organisaties die  hun medewerkers de ruimte geven om zelfbewust te kiezen wanneer ze welke loopbaanstap willen en kunnen zetten, succesvoller zijn. Vandaar dat ik me graag aansluit bij dit mooie initiatief van Qidos om meer flexibiliteit in loopbaanpaden te creëren en hierdoor uiteindelijk meer werkplezier en betere resultaten te behalen.

edwin@qidos.nl
06-5756206

 

 

Stand van zaken

Na onderzoek bij verschillende organisaties betreffende loopbaanflexibiliteit, merkten we dat dit onderwerp nog 'een stap te ver' is. Daarom laten we dit onderwerp voor nu even rusten en staat deze informatieve website 'on hold'.

Blog

'Goodbye yellow brick road'

Josje Dikkers

De Zoza's zijn vrouwelijke bankiers en advocaten werkzaam aan de Zuidas in Amsterdam. Ze schrijven in hun boek vol verwondering over de masculiene, competitieve 'up-or-out' cultuur en het 'old boys network' aan de Zuidas. Iedereen die hier werkt, volgt hetzelfde gebaande pad, de 'yellow brick road' naar een topcarrière, mooie auto en dito huis.

Lees verder > Eerdere blogposts lezen

Laatste tweet