mask
Home / Het onderzoek / Deelnemers

Wilt u als organisatie een vooruitstrevend personeelsbeleid? Doe dan mee!

Neem deel! Download factsheet

Deelnemers

Veel werkgevers (en medewerkers) reageerden al enthousiast op het initiatief Loopbaanflexibiliteit. Hieronder volgen binnenkort de verschillende organisaties die deelnemen aan het onderzoek. We streven naar een diversiteit aan organisaties uit verschillende sectoren.


Achmea

Achmea beet de spits af en deed als eerste organisatie mee aan het grote loopbaanflexibiliteitonderzoek.


Gemeente Amersfoort

De gemeente Amersfoort is de eerste deelnemende overheidsorganisatie aan het grote Loopbaanflexibiliteitsonderzoek. De volledige resultaten volgen in 2012.


Nederlandse Spoorwegen

De vierde organisatie die deel nam aan het grote Loopbaanflexibiliteitsonderzoek is de Nederlandse Spoorwegen. Hoewel alle resultaten hiervan pas in de loop van 2012 bekend zijn, vindt u hier alvast enkele statements die tijdens het interview zijn opgetekend.


PGGM

De zesde deelnemende organisatie aan het grote Loopbaanflexibiliteitsonderzoek is PGGM.


Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat nam als eerste Rijksoverheidorganisatie deel aan het grote Loopbaanflexibiliteitsonderzoek. De resultaten volgen in 2012.


Van Doorne Advocaten

De vijfde organisatie die deelnam aan het grote Loopbaanflexibiliteitsonderzoek is advocatenkantoor Van Doorne uit Amsterdam. Alle resultaten van het onderzoek komen pas in de loop van 2012, maar u vindt hier alvast enkele statements die tijdens het interview zijn opgetekend.


 

Stand van zaken

Na onderzoek bij verschillende organisaties betreffende loopbaanflexibiliteit, merkten we dat dit onderwerp nog 'een stap te ver' is. Daarom laten we dit onderwerp voor nu even rusten en staat deze informatieve website 'on hold'.

Blog

'Goodbye yellow brick road'

Josje Dikkers

De Zoza's zijn vrouwelijke bankiers en advocaten werkzaam aan de Zuidas in Amsterdam. Ze schrijven in hun boek vol verwondering over de masculiene, competitieve 'up-or-out' cultuur en het 'old boys network' aan de Zuidas. Iedereen die hier werkt, volgt hetzelfde gebaande pad, de 'yellow brick road' naar een topcarrière, mooie auto en dito huis.

Lees verder > Eerdere blogposts lezen

Laatste tweet