mask
Home / Het onderzoek

Wilt u als organisatie een vooruitstrevend personeelsbeleid? Doe dan mee!

Neem deel! Download factsheet

Het onderzoek

Er is maar weinig onderzoek gedaan naar loopbaanflexibiliteit, het is nog een abstract begrip. Met dit initiatief proberen we loopbaanflexibiliteit concreet te maken en daardoor bij te dragen aan een maatschappelijke verandering. Het doel van dit initiatief is dan ook om:

We voeren het onderzoek uit onder werkgevers (en medewerkers), sociale partners, overheid en overige belanghebbenden. De eerste resultaten presenteren we in de loop van 2012.

 


 

Stand van zaken

Na onderzoek bij verschillende organisaties betreffende loopbaanflexibiliteit, merkten we dat dit onderwerp nog 'een stap te ver' is. Daarom laten we dit onderwerp voor nu even rusten en staat deze informatieve website 'on hold'.

Blog

'Goodbye yellow brick road'

Josje Dikkers

De Zoza's zijn vrouwelijke bankiers en advocaten werkzaam aan de Zuidas in Amsterdam. Ze schrijven in hun boek vol verwondering over de masculiene, competitieve 'up-or-out' cultuur en het 'old boys network' aan de Zuidas. Iedereen die hier werkt, volgt hetzelfde gebaande pad, de 'yellow brick road' naar een topcarrière, mooie auto en dito huis.

Lees verder > Eerdere blogposts lezen

Laatste tweet