Home / Blog

Wilt u als organisatie een vooruitstrevend personeelsbeleid? Doe dan mee!

Neem deel! Download factsheet

'Goodbye yellow brick road'

Josje Dikkers

In dat mooie huis is men echter zelden te vinden want overwerken en aanwezigheid horen uiteraard ook bij het pakket. Wat mij verwondert is niet zozeer de verbazing van de Zoza's over deze praktijken, maar het gemak waarmee zij zich zelf ook voegen in dit keurslijf. Ze geven in hun boek zelfs kledingadviezen en strategische tips om het spelletje mee te kunnen spelen en zodoende hogerop te komen. Ze stappen moeiteloos over hun eigen kanttekeningen heen en volgen hand-in-hand het pad naar Oz.

Waarom is een groot deel van de (junior) medewerkers aan de Zuidas (en elders) geschokt over de harde cultuur en het up-or-out loopbaansysteem waarin ze terecht zijn komen, maar schikken zij zich toch in dit lot? Moeten wij niet allemaal, zoals Elton John in zijn gelijknamige album zingt, afscheid nemen van de yellow brick road? Zijn we misschien bang voor wat we aantreffen als we eenmaal van het gebaande pad zijn afgeweken? Of vrezen we dat zo'n afwijkende route erg eenzaam zal zijn?

Ik pleit niet voor een oneindige variatie aan mogelijke loopbaanpaden of voor een totale afschaffing van het lineaire loopbaansysteem. Maar enkele alternatieven zijn volgens mij onontbeerlijk als werkgevers aan willen blijven sluiten bij de belevingswereld en behoeften van hedendaagse werknemers. Zo hecht de huidige generatie medewerkers veel waarde aan een goede afstemming tussen werk en privéleven. Ook willen steeds meer mensen een dag in de week thuis werken, of op flexibele tijden. Naast deze secundaire arbeidsvoorwaarden die de temporele en ruimtelijke flexibiliteit vergroten, wil ik echter nog een stap verder gaan door met werkgevers en werknemers na te denken over flexibele loopbaanpaden.

Wat zijn de alternatieven die we tot onze beschikking hebben? Is een (tijdelijk) loopbaanplateau bespreekbaar of is het dan meteen 'exit' carrièrekansen? Kan men ook een horizontale groei of verdiepingsslag maken en daarmee op hetzelfde niveau uitkomen als de collega die voor verticale groei gaat? Dit zijn de vragen die ik met Martijn de Wildt wil onderzoeken in een exploratieve studie waarbij we zowel bij werkgevers als werknemers betrekken.

Josje Dikkers